Sous Vide technológia
Sous Vide technológia
A Sous Vide technológiai készülékek felhasználási területe széles palettán mozog: a kisebb konyháktól kezdve a nagyobb méretű éttermek, szállodák, kórházak és egyéb üzemi konyhák megbízható és hasznos eszközei. Ezeket a berendezéseket tulajdonképpen bárhol alkalmazhatjuk, ahol húsokat vagy zöldségeket szeretnénk szaftosan elkészíteni.
A Sous Vide technológia alkalmazásakor a húsokat, zöldségeket hőálló tasakba helyezzük, majd a levegőt kiszívjuk belőle vákuumgép segítségével. Ezután az ételeket hosszú ideig Sous Vide kádban főzzük alacsony hőfokon, akár 24 óráig is.
Miután a főzési idő letelt, az alapanyagokat kivesszük a Sous Vide kádból, és sokkoló hűtőben lehűtjük őket, vagy ízlés szerint készre pirítjuk azokat. A készre pirítással a séfek ízében és megjelenésében is hozzá adnak az ételekhez. A szaftosságon és porhanyósságon azonban a készre pirítás már nem változtat.
A Sous Vide technológiának köszönhetően az ételeket úgy tudjuk hőkezelni, hogy azok szerkezete a legkevésbé változik, vitamin -és rosttartalmuk pedig a lehető legtöbb marad. Mivel a vákuumban való ételkészítés során a húsokat és zöldségeket forralás nélkül készítjük el, így azokban megmaradnak az ásványi anyagok és sók, a vitaminok, nyomelemek és egyéb fontos összetevők is, melyeket más magas hőmérsékleten történő ételkészítés alkalmával elveszítenénk. Éppen ezért a Sous Vide technológia az ételkészítési technológiák egy különösen egészséges módja. Nagyon kis mennyiségű zsiradék hozzáadására van csak szükség, mely az ételkésztés végső szakaszában, a készre pirításkor kerül ételeinkhez.
A Sous Vide technológiai készülékeket felhasználási területük szerint a következő csoportokra bontjuk: Sous Vide kád, Merülőfűtés. Webshopunkban is ezen kategóriák alapján csoportosítjuk az eszközöket.
A Skill-Trade Kft. kínálatában Intercom és Fusion Chef by Julabo márkájú Sous Vide technológiai készülékek találhatóak meg.
A Sous Vide technológiai készülékek alkatrész ellátása
A Skill-Trade Kft. által értékesített Sous Vide technológiai eszközökhöz folyamatosan biztosítunk alkatrész ellátást. Amennyiben olyan alkatrész érdekli, amely esetleg nem található meg honlapunkon, kérjük forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!
A Sous Vide technológiai készülékek javítása és szervizelése
A nagykonyhai és vendéglátóipari Sous Vide technológiai berendezések értékesítésén kívül cégünk szervizes szolgáltatást is biztosít vásárlóinak és partnereinek. Probléma vagy meghibásodás esetén a budapesti telephelyünkön működő szakszervizünk, illetve az egész ország területén kiépített szervizhálózatunk látja el a garanciális, és a garanciális időn kívüli javításokat, és a meghibásodott alkatrészek cseréjét.